Maak binnen no-time van je nieuwe huis een thuis!

Maak binnen no-time van je nieuwe huis een thuis!

Yes! Het is eindelijk zo ver! Je hebt een huis gekocht en na lang aftellen, dromen over de mooiste inrichtingen en na het maken van verschillende moodboards is het dan ein-de-lijk zo ver: jullie krijgen de sleutel. Het klussen kan beginnen! Leuk, maar misschien ook wel een beetje spannend. Want waar moet je in hemelsnaam beginnen? En hoe maak je van dit huis nou écht jouw thuis? We geven je graag wat tips om je binnen no-time thuis te voelen in je eigen huis! 

 

Licht in je huis en licht in je hoofd

Niet letterlijk licht in je hoofd natuurlijk, maar licht kan veel doen met een mens. Wanneer je een ruimte vult met veel licht, zal je hoofd ook een stuk opgeruimder aanvoelen. Na al die verhuisstress van de afgelopen tijd, kun jij wel wat relaxte dagen gebruiken. Zonder dat je het echt doorhebt heeft verlichting een doorslaggevend effect op de sfeer van een huis. Wanneer je zorgt voor voldoende licht in je woonkamer, zal deze uitnodigender aanvoelen. Zorg voor grote ramen in het huis met veel lichtinval. Met de nodige sfeerverlichting zorg je voor knusse elementen in het huis. Vul dit aan met kaarsen voor de volledige sfeerbeleving. 

Maak je huis eigen met de juiste accessoires

Dit lijkt een inkoppertje, maar het is wel een van de belangrijkste. Kies de accessoires die het huis in jouw ogen de sfeer geven die het verdient. Struin rond in de verschillende woonwinkels om inspiratie op te doen of neem eens een kijkje op https://www.woonaccessoirewinkel.nl/. Voorzie die kale muur van een mooi schilderij, een gave spiegel of tik een aantal gave fotolijstjes op de kop. Vul de fotolijstjes met de favoriete momenten van jou en je familie en vrienden. Zo zijn de belangrijke mensen altijd een beetje in de buurt. Een gaaf vloerkleed zorgt al snel voor wat meer sfeer en warmte in huis en de bank voorzien van kussentjes in de stijl van je huis doet ook wonderen. Je kunt er ook voor kiezen om een erfstuk uit de familie een prominente plaats te geven in het nieuwe huis. Combineer oud met nieuw om je extra snel thuis te laten voelen! 

Kom letterlijk in je nieuwe ritme

Heb je het idee dat je in een soort zwart gat belandt na het vele klus en schilderwerk? Loop je nog steeds wat onwennig rond in huis? En wil de rust in je hoofd maar niet wederkeren? Zorg dat je letterlijk weer terugkomt in je oude of nieuwe ritme. Laat jezelf thuis voelen door je favoriete hits en investeer in een goede muziekset. Want, het gaat er niet alleen om hoe een huis er uitziet, het gaat er vooral om hoe het huis voelt. Het heeft simpelweg betrekking op al je zintuigen, dus vergeet naast je ogen ook vooral je oren niet. Verbreek die ongemakkelijke stilte en breng nieuw leven in de brouwerij. Want zeg nou zelf, wat is er beter dan keihard meezingen met je favoriete liedjes in je eigen huis? Sowieso dat jij je binnen no-time op je gemak voelt!