Waarom je ook privé naar muziek zou moeten luisteren

Waarom je ook privé naar muziek zou moeten luisteren

Het is goed om naar muziek te luisteren. Het heeft veel goede invloeden op de mens. Wist je dat een te vroeg geboren baby beter groeit wanneer het naar harp muziek luistert? Wanneer je gestrest bent is het goed om naar Verdi te luisteren. De hartslag kalmeert. Wanneer een wijnhandelaar dure wijnen wil verkopen moet hij in de winkel klassieke muziek gaan spelen. Het werkt verkoopbevorderend. Er zijn veel onderzoeken welke de positieve invloed van muziek op het gedrag en op het brein bewijzen. Het is geen broodje aap verhaal. Koeien produceren ook meer melk als ze naar Beethoven luisteren. Mozart maakt de mensen slimmer als ze ernaar luisteren. Ongekend of niet!?

Emoties en muziek

Met muziek is het mogelijk om emoties op te roepen. Het is mogelijk om mensen in een stemming te brengen. Alleen al door een liedje in je hoofd af te spelen worden de hersenen geactiveerd. Ieder ritme, iedere klank en ieder deuntje zal zo zijn eigen invloed hebben op de hersenen.

Lekker bewegen

Het is uniek voor mensen dat we bij het horen van muziek eigenlijk vanzelf gaan meebewegen op de muziek. De bekende films van een papegaai welke meedeint op de Backstreet Boys of een zeeleeuw welke meedoet met Boogie Wonderland van Michael Jackson. Het is gewoon erg mooi om te zien wat de muziek uitbrengt.

Muziek in huis luisteren

Het is goed om muziek te beluisteren via de verschillende online muziekdiensten. Het zorgt voor veel mogelijkheden. Bescherm je eigen computer wel met een IP private network. Het is goed om het op het werk te gebruiken en ook thuis. De kosten zijn beperkt en de voordelen groot. Zo is het mogelijk om meer anoniem gebruik te maken van de computer of de mobiele telefoon. Belangrijker is nog dat de hackers en internetcriminelen geen kans krijgen om jouw gegevens te stelen.